Știri

În formularul „Factura fiscală” se propun actualizări

Ministerul Finanțelor a propus pentru consultări publice proiectul de modificare a Ordinului nr. 118/2017 cu privire la aprobarea formularului tipizat de document primar cu regim special Factura fiscală și a Instrucțiunii privind completarea acestuia.

 

După cum se menționează în nota proiectului, modificările propuse sunt condiționate de actualizarea actelor normative în domeniul documentelor electronice și semnăturii electronice, precum și în domeniul achizițiilor publice de valoare mică.

 

Astfel, pentru excluderea neclarităților la completarea facturii fiscale, eliberate pentru mărfurile furnizate persoanelor fizice, proiectul ordinului stabilește expres necesitatea specificării numelui, prenumele și IDNP (codul personal) - în cazul persoanelor fizice din Republica Moldova sau codul de identificare din țara de reședință a nerezidentului – în cazul persoanelor fizice străine. În acest sens,  la completarea rândului 2 la poziția „Cumpărător/beneficiar”, se va indica denumirea entităţii căreia i se livrează mărfuri specificate în coloana 10.1, adresa juridică, codul fiscal, numărul de înregistrare ca plătitor de TVA, dacă acesta deţine statut de plătitor de TVA, iar pentru persoanele fizice (cetăţeni) – numele, prenumele și IDNP (codul personal) sau seria și numărul buletinului provizoriu eliberat persoanelor fizice care renunță la numărul de identificare de stat sau în cazul persoanelor fizice cetățeni străini ce nu dispun de IDNP (codul personal), codul de identificare din țara de reședință a acestora.

 

Proiectul poate fi consultat aici până la 24 noiembrie curent.

 

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova

1000 vizualizări

Data publicării:

16 Noiembrie /2023 13:37

Catalogul tematic

Factura fiscală

Etichete:

factura fiscală

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon