01
04 2020
228

9,8 miliarde lei acumulate la bugetul public național în primul trimestru al anului 2020

Veniturile acumulate de Serviciul Fiscal de Stat la bugetul public național (BPN) în primele trei luni ale anului 2020 au crescut, comparativ cu perioada similară a anului 2019, cu 4,8 %, anunță SFS.

Astfel, în perioada de referință au fost înregistrate încasări în sumă de 9,8 miliarde lei. În raport cu perioada similară a anului precedent, s-a înregistrat o creștere de 448,5 milioane lei.

Respectiv, la cele patru componente ale bugetului public național au fost înregistrate următoarele rezultate:

La bugetul de stat, pe parcursul lunilor ianuarie-martie a anului curent au fost încasate 4,3 miliarde lei, ceea ce constituie cu 160,6 milioane lei mai puțin comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019, sau o diminuare de 3,6 %. Scăderea se înregistrează datorită situației pe care o tranzitează întreaga societate în vederea diminuării răspândirii infecției cu coronavirus (COVID-19).

La bugetele locale s-au înregistrat încasări de 877,4 milioane lei, ceea ce reprezintă cu 83,7 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau cu 10,5 %.

La bugetul asigurărilor sociale de stat, în perioada menționată, au fost încasate 3,4 miliarde lei, ceea ce constituie cu 423,3 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau o creștere de 14,0 %.

La fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală s-au acumulat circa 1,1 miliarde lei, cifră ce constituie cu 102,1 milioane lei mai mult în comparație cu primele trei luni ale anului trecut (+ 9,6 %).

Totodată, autoritatea fiscală națională ține să aducă mulțumiri tuturor contribuabililor ce și-au onorat obligațiile fiscale, în condițiile declarării stării de urgență, dând dovadă de spirit civic și aducând aport la susținerea bugetului public național în situația actuală.

via | www.sfs.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.