11
06 2021
269

Curtea de Conturi: raportul de audit al Ministerului Finanțelor, fără rezerve

Ministerul Finanțelor este una dintre puținele instituții care obține un raport de audit fără rezerve, a declarant președintele Curții de Conturi, Marian Lupu, în cadrul ședinței online a Curții de Conturi la care a fost audiat Proiectul Raportului privind auditul asupra rapoartelor financiare consolidate ale Ministerului Finanțelor, încheiate la 31 decembrie 2020.
 
La ședință a participat conducerea Serviciului Fiscal de Stat, reprezentanții Ministerului Finanțelor și Serviciului Vamal.

 

Directorul SFS Serghei Pușcuța a exprimat gratitudine pentru abordările profesioniste de care au dat dovadă reprezentanții Curții de Сonturi în activitatea de audit: „Vă mulțumesc pentru atitudinea colegială corectă de care ne-am bucurat pe parcursul misiunii de audit. În fiecare an se identifică diferite subiecte care merită atenția noastră comună și care pe parcurs sunt corectate/ implementate/reglementate, în dependență ce se constată în materialele de audit”.

 

Totodată, directorul autorității fiscale naționale a reiterat importanța concluziilor și recomandărilor Curții de Conturi. În acest sens, Serghei Pușcuța a menționat că, SFS lucrează intens asupra elaborării unui nou proiect de hotărâre de Guvern care vine să înlocuiască Regulamentul cu privire la modul de evidenţă, evaluare şi vânzare a bunurilor confiscate, fără stăpân, sechestrate uşor alterabile sau cu termen de păstrare limitat, a corpurilor delicte, a bunurilor trecute în posesia statului cu drept de succesiune şi a comorilor aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 972 din 11 septembrie 2001.

 

Vom veni cu un proiect nou care va reflecta acele tendințe și schimbări care au avut loc. Astfel, vom deveni mai flexibili, transparenți în tot procesul de evidență și valorificare a bunurilor confiscate și nu doar”, a adăugat directorul SFS.


via | sfs.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.