14
05 2018
1334

Serviciul Fiscal de Stat - în serviciul contribuabilului

Acesta este sloganul campaniei inițiate de Serviciul Fiscal de Stat cu scopul de a spori gradul de informare, dar și de conformare fiscală a comercianților de flori.

În perioada campaniei (14-31 mai 2018) angajații SFS se vor deplasa în locurile amenajate pentru comerțul cu flori și vor explica vânzătorilor prevederile legislației fiscale, vor demonstra modul de utilizare a mașinii de casă și control, dar și vor răspunde la întrebări.

Startul campaniei a fost dat de directorul SFS, Serghei Pușcuța, care a discutat cu mai mulți comercianți de flori din municipiul Chișinău despre specificul activității lor, dar și despre prevederile legislației fiscale ce le reglementează activitatea.

Campania se va desfășura pe parcursul a două săptămâni pe întreg teritoriul țării și are drept scop conformarea fiscală a agenților economici ce comercializează flori în piețe autorizate.

Acțiunea este organizată în contextul majorării sezoniere a cererii de flori, fapt ce duce la sporirea riscului de evaziune fiscală prin practicarea activităților ilicite de întreprinzător sau prin documentarea parțială a vânzărilor cu scopul de a diminua cuantumului impozitelor și taxelor aferente Bugetului public național.

Serviciul Fiscal de Stat va întreprinde o serie de acțiuni de prevenire a cazurilor de abatere de la legislația fiscală, în special, întruniri cu contribuabilii – comercianți de flori.

Pe parcursul campaniei, inspectorii fiscali vor oferi informații despre:
deținerea unei forme organizatorico-juridice permisive pentru activitate de întreprinzător din domeniul comerțului cu flori;
— respectarea regulilor de utilizare a mașinilor de casă și control, inclusiv cu instruirea utilizării corecte și depline a dispozitivelor;
— deținerea documentelor de proveniență a mărfii supuse spre comercializare;
— deținerea notificărilor/autorizațiilor necesare.


De asemenea, administrațiile piețelor și comercianții vor fi informați despre faptul că, în perioada 30.02.2018-01.06.2018, pe teritoriul piețelor de flori vor fi instituite posturi fiscale staționare, în cadrul cărora se va acorda ajutorul practic comercianților întru respectarea legislației fiscale și de protecție a drepturilor consumatorilor, iar în cazul stabilirii abaterilor de la legislație, entitățile economice și persoanele fizice responsabile vor fi sancționate conform normelor în vigoare.
via | www.sfs.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.