15
01 2021
1234

SFS continuă monitorizarea domeniilor cu risc înalt de neconformare fiscală

Serviciul Fiscal de Stat a întreprins, pe parcursul anului 2020, acțiuni de acumulare a probelor privind nedeclararea veniturilor de către persoanele fizice ce practică activitatea ilicită de transport internațional de pasageri.
 
Astfel, au fost examinate 344 dosare contravenționale parvenite de la Agenția Națională Transport Auto privind transportul de persoane și colete în traficul internațional, în urma cărora SFS a întocmit 121 procese verbale contravenționale și a aplicat amenzi în sumă de 118 mii lei.
 

De asemenea, au fost inițiate controale privind veniturile nedeclarate de către 8 persoane fizice (șoferi). Ca rezultat, în cazul a 4 persoane fizice au fost calculate suplimentar la buget obligații fiscale în sumă totală de 286 mii lei, iar 3 persoane fizice s-au conformat voluntar prevederilor legale și au depus declarația privind impozitul pe venit pentru anul 2019, declarând venit impozabil în sumă totală de 425 mii lei și impozit pe venit spre plată în sumă de 50 mii lei.

 

Totodată, față de o persoană fizică acțiunile de verificare privind determinarea venitului obținut din activitatea desfășurată pe parcursul anului 2019 sunt în derulare.

 

Menționăm că SFS va asigura în continuare monitorizarea segmentelor economiei naționale cu un risc înalt de neconformare fiscală, în scopul preîntâmpinării posibilelor cazuri de prejudiciere a bugetului de stat, precum și aplicarea măsurilor de conformare voluntară și/sau forțată, corespunzător riscurilor evaluate și atribuțiilor stabilite de legislație.

 

În vederea evitării situațiilor de sancționare, autoritatea fiscală recomandă conformarea la prevederile legislației în vigoare.


via | www.sfs.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.