01
07 2020
784

SFS: încasările în BPN din luna iunie sunt cu 8,2% mai mari față de luna iunie a anului precedent

Astăzi, 1iulie, Serviciul Fiscal de Stat marchează Ziua funcționarului fiscal, precum și 30 de ani de la fondarea autorității. Sunt trei decenii în care instituția a parcurs diverse etape și a dobândit respectul și încrederea contribuabililor. Timp de 30 ani misiunea noastră a rămas neschimbată, fiind asigurată eficiența în colectarea veniturilor bugetare  care contribuie la menținerea unui echilibru financiar în societate.
 
Tradițional, SFS prezintă informația lunară cu privire la executarea părții de venituri în bugetul public național.  Astfel, în luna iunie a anului curent au fost încasate 4,1 mld. lei, ceea ce denotă o creștere cu peste 309,9 mil. lei sau cu 8,2 % în raport cu perioada similară a anului precedent.

 

Potrivit componentelor bugetului public național, statisticile sunt următoarele.

În bugetul de stat, în luna iunie a anului 2020 s-au încasat 1,9 mld. lei, ceea ce constituie cu 218,5 mil. lei mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019, sau o creștere de 13,3 %.

 

În bugetele locale s-au înregistrat încasări în sumă de 543,4 mil. lei, ceea ce reprezintă cu 53,9 mil. lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau o creștere de 11%.

 

În bugetul asigurărilor sociale de stat în perioada menționată au fost încasate 1,3 mld. lei, ceea ce constituie cu 47,6 mil. lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau o creștere de 3,9 %.

 

În fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală s-au acumulat 414,0 mil. lei.

 

SFS exprimă recunoștință contribuabililor care au manifestat spirit civic, contribuind la fortificarea bugetului public național.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.