07
06 2022
793

SFS prezintă aspectele generale privind impozitul pe bunurile imobiliare şi impozitul funciar

Fiecare autoritate a administraţiei publice locale anual, prin intermediul deciziilor, stabilește cotele concrete ale impozitului pe bunurile imobiliare/impozitului funciar (în cazul bunurilor imobiliare evaluate – în limitele diapazoanelor stabilite de art. 280 din Codul fiscal, iar în cazul bunurilor imobiliare neevaluate, terenurilor – în limitele prevăzute de anexele nr. 1 şi 2 la Legea nr. 1056/2000 pentru punerea în aplicare a titlului VI din Codul fiscal), ce se aplică în teritoriul administrat. Deciziile autorităților admirației publice locale privind stabilirea cotelor impozitului pe bunurile imobiliare/impozitului funciar pot fi vizualizate în Registrul de stat al actelor locale, accesând link-ul: www.actelocale.gov.md.

 

Pe pagina Serviciului Fiscal de Stat pot fi consultate Aspectele generale privind impozitul pe bunurile imobiliare şi impozitul funciar, publicate pe data de 2 iunie.

 

Contribuabilii pot preciza care sunt obiectele și subiecții impunerii, modul de calculare a impozitului, termenul-limită de achitare și altă informație oferită de autoritatea fiscală.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.