16
09 2021
163

SIA „Evaluarea gradului de satisfacție a contribuabililor” este lansat în exploatare industrială

Ieri, 15 septembrie 2021, Serviciul Fiscal de Stat a lansat în exploatare industrială Sistemul Informațional Automatizat „Evaluarea gradului de satisfacție a contribuabililor”, soluție informațională destinată pentru a determina nivelul de satisfacție a contribuabililor în raport cu serviciile prestate de către autoritatea fiscală națională.
 
Obiectivele de bază ale noului sistem informațional sunt:
  • determinarea opiniilor contribuabililor pentru a oferi posibilitatea de a analiza și modifica procedurile/metodologiile;
  • optimizarea și/sau ajustarea proceselor Serviciului Fiscal de Stat în baza feedback-ului contribuabililor;
  • determinarea nivelului de satisfacție a contribuabililor.
 
Lansarea SIA „Evaluarea gradului de satisfacție a contribuabililor” presupune plasarea chestionarului pe pagina-web www.sfs.md, precum și în Sistemul Informațional Automatizat „Cabinetul personal al contribuabilului”. Astfel, Vă îndemnăm să participați activ prin completarea chestionarului, care poate fi accesat aici.
 
Totodată, menționăm că opinia Dumneavoastră este foarte importantă pentru administrația fiscală, oferind posibilitatea de a fi îmbunătățite serviciile pe care le oferim și ne permite să cunoaștem care sunt cerințele contribuabililor.
 
În acest sens, până la finele anului 2021 vor fi plasate periodic sondaje de opinie care vor facilita identificarea soluțiilor optime în vederea îmbunătățirii proceselor.
 
Reamintim că, în perioada 21 iunie-23 iulie 2021, SFS a lansat în regim de pilotare Sistemul Informațional Automatizat „Evaluarea gradului de satisfacție a contribuabililor”, fiind propuse contribuabililor spre completare 4 chestionare, care au fost completate de către 3775 respondenți.
 
Aprecierea serviciilor prestate de către SFS contribuabilii au manifestat-o prin comentariile pozitive lăsate: „sunt foarte mulțumit”, „mi-a plăcut totul”, „totul a fost adus clar la cunoștință”, „inspectorii din cadrul DDF sunt foarte amabili și receptivi cu cetățenii,  acordă sprijin și consultații la nivel”, „totul se execută rapid”.
 
Implementarea SIA „Evaluarea gradului de satisfacție a contribuabililor” a fost realizată cu suportul Băncii Mondiale, în cadrul Proiectului de Modernizare a administraţiei fiscale (TAMP).


via | www.sfs.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.