20
05 2020
1747

Studiu de caz: data depunerii cererii de subvenționare a plăților salariale

Studiu de caz: Începând cu 17 martie 2020, întreprinderea a stabilit șomaj tehnic. Conform politicilor entității stabilite prin regulamentul intern, achitarea salariului se face în termen de 5 zile după luna de gestiune. Astfel, salariul pentru luna martie a fost calculat la 31 martie si achitat la 3 aprilie, iar pentru luna aprilie calcularea salariului și a indemnizațiilor a avut loc la 30 aprilie, cu achitarea la 4 mai. Obligațiile aferente impozitului pe venit, contribuțiilor obligatorii de asistență socială și primelor obligatorii de asistență medicală aferente salariului lunii martie au fost achitate în buget la data achitării salariului și a indemnizației, pentru luna aprilie plata se preconizează către data de 25 mai.
Acest articol este destinat doar pentru utilizatorii abonați

Pentru a vă abona, selectaţi abonamentul:

Electronic

1299 lei

 

4 comentariu

avatar
prezentati va rog citeva exemple de calcul a subventiei in urmatoarele cazuri:
a)entitatea solicita subventia pe martie, salariul pentru martie se calculeaza si se achita in aceeasi luna; (respectiv un caz cind pentru luna februarie se achita in aceeasi luna si alt caz cind se achita in luna urmatoare)
b)entitatea solicita subventia pe martie, salariul se calculeaza in martie dar se achita in luna urmatoare;(respectiv un caz cind pentru luna februarie se achita in aceeasi luna si alt caz cind se achita in luna urmatoare)
-specificati pentru fiecare caz ce documente se prezinta si respectiv pentru care perioada de gestiune trebuie prezentat IPC18;
-exemple cu angajati care in februarie/martie se afla in concediu anual (atunci in informatie cite zile se reflecta, concediu neplatit, alte tipuri de concedii
avatar
Irina, O sa astepti mult si bine aceste exemple .... in tara asta nimic nu lucreaza, NIMIC ... nici suportul prin Skype.
Comentariu a fost șters
Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.