24
12 2021
398

28.19.14 Care este regimul privind TVA, aplicabil comisionului reținut de nerezident pentru prestarea serviciului de acordare a accesului prin intermediul platformei on-line de comandă a serviciilor de arendă, locațiune, rezervare, bronare a bunurilor imobiliare și mobile?

La determinarea regimului fiscal privind TVA în cazul prestării serviciilor de către/către un rezident/nerezident al Republicii Moldova este necesar de a stabili locul livrării serviciilor.
   Conform art. 93 pct. 15) din Codul fiscal, locul livrării serviciilor se determină conform regulilor stabilite în art.111 al CF – „Locul livrării serviciilor”.

  Potrivit prevederilor art. 111 alin. (1) lit. e) din Codul fiscal locul prestării serviciilor în tehnologia informaţiei, informatice, acordate prin intermediul echipamentelor de comunicaţii electronice este sediul, iar în cazul în care acesta lipsește – domiciliul sau reședința beneficiarului acestor servicii.
Prin urmare, serviciile prestate de către nerezident, de acordare a accesului prin intermediul platformei on-line de comandă a serviciilor de arendă, locațiune, rezervare, bronare a bunurilor imobiliare și mobile, se califică drept import de servicii.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.