06
04 2022
152

4.4.1 În cazul când volumele de alcool etilic destinat utilizării în industria de parfumerie și cosmetică, transportat din încaperea de acciz sau importat, depășește volumul stabilit de ministerul de ramură, accizele se vor aplica sau nu ?

Potrivit art.124 alin. (16) din Codul fiscal, alcoolul etilic nedenaturat de la poziţia tarifară 220710000, destinat utilizării în industria de parfumerie şi cosmetică, este scutit de plata accizelor în limita volumului stabilit de ministerul de ramură, coordonat cu Serviciul Fiscal de Stat şi Serviciul Vamal, în vederea realizării programului de activitate al industriei de parfumerie şi cosmetică pe anul respectiv.

   Totodată, în conformitate cu pct. 2 din Hotărârea Guvernului nr.1574/2002, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare întocmește anual, în funcţie de necesităţile de producere, lista agenţilor economici şi mărimea cotei respective de alcool etilic nedenaturat, destinat fabricării articolelor de parfumerie şi cosmetică.
   Astfel, în cazul în care volumul de alcool etilic nedenaturat de la poziția tarifară 2207 1000, destinat utilizării în industria de parfumerie şi cosmetică, depășește limita volumului stabilit de ministerul de ramură, volumul depășit se va impozita cu acciză conform cotelor stabilite în Anexa la titlul IV din Codul fiscal.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.