Întrebări și răspunsuri

4.8.15 În temeiul cărui document se aplică scutirea de plata accizelor pentru alcoolul etilic nedenaturat de la poziţia tarifară 220710000, destinat utilizării în industria de parfumerie şi cosmetică?

Potrivit art.124 alin. (16) din Codul fiscal,alcoolul etilic nedenaturat de la poziţia tarifară 220710000, destinat utilizării în industria de parfumerie şi cosmetică, este scutit de plata accizelor în limita volumului stabilit de ministerul de ramură, coordonat cu Serviciul Fiscal de Stat şi Serviciul Vamal, în vederea realizării programului de activitate al industriei de parfumerie şi cosmetică pe anul respectiv.

   Totodată, în conformitate cu pct. 2 din Hotărîrea Guvernului nr.1574/2002, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare întocmește anual, în funcţie de necesităţile de producere, lista agenţilor economici şi mărimea cotei respective de alcool etilic nedenaturat, destinat fabricării articolelor de parfumerie şi cosmetică.
   Astfel, volumul de alcool etilic nedenaturat de la poziția tarifară 2207 1000, destinat utilizării în industria de parfumerie şi cosmetică, este scutit de plata accizelor, în temeiul listei întocmite de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Instituții:

Serviciul Fiscal de Stat | Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

860 vizualizări

Data publicării:

06 Mai /2021 07:56

Domeniu:

Accizele | Legislație fiscală

Etichete:

accize | alcoolului etilic | pozitie tarifara

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon