25
02 2021
259

Cota TVA pentru medicamentele neautorizate în RM

Ce cotă a TVA se aplică la importul și/sau livrarea medicamentelor neautorizate în Republicii Moldova, introduse pe piața farmaceutică în situații excepționale?
 
Art. 96 lit. b) liniuța a doua din Codul fiscal expres stabilește că, la medicamentele de la pozițiile tarifare 3001–3004, atât indicate în Nomenclatorul de stat de medicamente, cât şi autorizate de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, la alcoolul etilic nedenaturat de la poziţiile tarifare 220710000 şi 220890910,  destinat producerii farmaceutice şi utilizării în medicină, în limita volumului contingentului anual stabilit de Guvern, importate şi/sau livrate pe teritoriul RM, precum şi medicamentele preparate în farmacii conform prescripţiilor magistrale, cu conţinut de ingrediente (substanţe medicamentoase) autorizate, se aplică cota redusă de 8% a TVA.
 
Ținând cont de faptul că medicamentele neautorizate nu sunt incluse la articolul menționat supra, importul acestora, precum și livrarea lor ulterioară pe teritoriul țării, se va impune la cota-standard a TVA în mărime de 20%.
 

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.