22
09 2016
1459

Privind modul de prezentare a documentelor confirmative la solicitarea restituirii TVA de către agentul economic producător al produselor de panificație

Urmează să dispună subiecții impozabili (producătorii de pîine și produse de panificație, precum și întreprinderile ce prelucrează lapte și produc produse lactate) de documentele (facturile fiscale) care atestă livrările în scopul confirmării dreptului la restituirea TVA?

Mecanismul de determinare a sumelor TVA spre restituire pentru livrările efectuate de către producătorii de pîine și produse de panificație, precum și modul de prezentare a documentelor justificative în scopul confirmării dreptului la restituirea TVA pe valorile materiale
Acest articol este destinat doar pentru utilizatorii abonați

Pentru a vă abona, selectaţi abonamentul:

Premium

1999 lei

Classic

1299 lei

Electronic

1299 lei

 

4 comentariu

avatar
ca document confirmativ pentru livrarile de produse de panificatie serveste doar factura fiscala sau poate fi si alt document in cazurile achitarii pentru produse prin echipamentele de casa si control (de exemplu bonul fiscal)?
avatar
Bună ziua. Răspunsul la întrebarea DVS poate fi vizualizat consultând acest articol. Vă mulțumim!
avatar
Mulțumesc, dar totuși nu am primit răspuns concret la întrebare. Conform prevederilor pct. 32 subpct. 9) din Regulamentul privind restituirea TVA, în scopul confirmării dreptului la restituirea TVA pentru livrările efectuate de către producătorii de pîine şi produse de panificație, precum şi de către întreprinderile ce prelucrează lapte şi produc produse lactate subiecții impozabili trebuie să dispună de documentele (facturile fiscale) care atestă livrările. În acest punct este indicată concret factura fiscală. Ținînd cont că,bonul fiscal reprezintă document primar pentru operațiunile de vânzări în numerar persoanelor fizice, de aici rezultă că, entitățile pentru confirmarea livrărilor produselor de panificație în scopul restituirii TVA pot prezenta factura fiscală/bonul fiscal? Dacă se poate un răspuns concret fără trimiteri la articole, în vederea omiterii interpretării greșite a acestora.
avatar
Bună ziua. Bonul fiscal nu se regăsește în lista documentelor primare aprobate de Ministerul Finanțelor.
Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.