Poziția expertului
Servicii
disponibile
Pentru comandă selectați serviciul dorit din categorie
Filtru de căutare în categorie
Studii de caz
Particularităţile constituirii, înregistrării şi încetării activităţii gospodăriei țărănești (de fermier)(în continuare GȚ) sunt reglementate de Legea nr.1353/2000 privind GȚ (de fermier) (în continuare Legea nr.1353/2000).
04 Iulie /2025 08:00
Galina Șpac
Prin Legea nr. 212/2023 pentru modificarea unor acte normative (ce vizează politica bugetar-fiscală), art. 54/1 din capitolul 71 din titlul II al Codului fiscal a fost completat cu un alineat nou alin. (32), care prevede că, în situația în care, pe parcursul perioadei fiscale, oricare dintre
01 Iulie /2025 07:43
Igor Lazari
Agentul economic X - neplătitor de TVA aplică regimul de impozitare conform capitolului 71 al Titlului II din Codul fiscal. De la data de 01 aprilie a anului 2024 se înregistrează ca plătitor de TVA și trece la regimul de impozitare general. Are dreptul agentul economic sa aplice prevederile art. 87 alin.(11) din CF pentru perioada fiscală 2024?
27 Mai /2025 07:59
Diana Rusu
Agentul economic rezident al Republicii Moldova efectuează achitări sub formă de royalty în folosul unei entități rezidente a Marii Britanii (care ulterior își schimbă jurisdicția în Emiratele Arabe Unite) pentru dreptul de utilizare a unei mărci comerciale. Care este regimul fiscal al plăților respective? Cum urmează a fi reflectate aceste plăți în Declaraţia Forma IPC21)?
23 Mai /2025 08:00
Irina Trocin
Compania SRL ,,A" a procurat de la compania SRL ,,B" capitalul social 100%. Fondatorii companiei SRL ,,B" sunt două persoane, care dețin câte 50%. Care sunt aspectele contabile și fiscale al operațiunii date? În cazul în care entitatea procură capitalul social al altei entități, în care sunt doi fondatori, care dețin câte 50% din capitalul social, rezultă că entitatea procură de la fondatorii respectivi cotele
21 Mai /2025 07:46
Galina Șpac
În cazul în care o persoană fizică are datorii către furnizorul de energie electrică pentru o lună 50 mii lei, iar pentru altă lună 60 mii lei, poate furnizorul încasa toată datoria de 110 000 lei concomitent? Sunt datorii diferite dar în aceeași factură sau trebuie emise facturi separate?
13 Mai /2025 07:55
Aliona Dumitraș
Care este modul de declarare și impozitare a venitului obținut de către o persoană juridică nerezidentă (ex. rezidentă a României), din înstrăinarea unui bun imobil situat pe teritoriul Republicii Moldova? Cum se determină venitul impozabil și baza valorică a activelor în cazul tranzacțiilor efectuate în valută străină conform Codului fiscal?
08 Mai /2025 07:56
Irina Trocin
Autentificare
Autentificarea se poate efectua cu ajutorul adresei de E-mail sau a Login-ului
E-mail/Login *
Parola *
Contul de utilizator a fost creat cu succes. Pentru confirmarea înregistrării accesați linkul expediat la e-mailul indicat în formularul de înregistrare, care este valabil până la 30 zile calendaristice
Adresează-ne o întrebare
Dorești să obții un răspuns rapid si complex sau să ne sugerezi tematica unui articol necesar procesului tău de lucru? Loghează-te, expediază întrebarea sau sugestia și primești răspunsul experților în cel mai scurt timp la adresa de e-mail sau în profilul tău de pe pagină.
E-mail *
Filtru de căutare în categorie
Perioada publicării
de la
până la
Catalogul tematic
Catalogul autorilor
Catalogul revistelor
Catalogul instituțiilor
Cuvânt cheie
Comanda serviciului prin telefon
Introduceți corect datele solicitate și în scurt timp veți fi contactat de un operator
Prenumele *
Numele *
E-mail *
Telefon *
Feedback
Pentru monitorizarea statutului de prelucrare a Feedbackului expediat, recomandăm inițial să parcurgeți procesul de autentificare pe portal. Astfel, mesajul de răspuns din partea PP „Monitorul Fiscal FISC.md” la feedback se va salva și afișa în Profilul Dvs. În cazul expedierii feedback-ului fără a fi autentificat pe portal, mesajul va fi remis la adresa de e-mail.
E-mail *
E-mail *