Știri

Volumul lucrărilor de construcții, în descreștere

Pe parcursul  primului trimestru al anului 2023, volumul lucrărilor de construcții s-a diminuat față de indicatorii înregistrați în ianuarie-martie a anului trecut cu 10,9% (în prețuri comparabile), ca urmare a descreșterii, pe elemente de structură, a volumului lucrărilor de construcții noi cu 25,6% și a volumului altor lucrări de construcții (demolări, amenajarea terenurilor până la construcții etc.) cu 10,1%. 

 

Conform datelor Biroului Național de Statistică (BNS), în același timp, volumul lucrărilor de reparații capitale a crescut, în perioada analizată, cu 35,9% și volumul lucrărilor de întreținere și reparații curente a înregistrat o creștere de 0,5% față de ianuarie-martie 2022.

 

Pe obiecte de construcții, în ianuarie-martie 2023, față de aceeași perioadă a anului trecut, s-au înregistrat diminuări (în prețuri comparabile) ale volumului lucrărilor de construcții executate la clădirile rezidențiale – cu 34,3% și clădirile nerezidențiale – cu 5,1%. 

 

Totodată, informează BNS, volumul lucrărilor de construcții executate la construcțiile inginerești, în perioada de raportare, a crescut cu 12,6% față de perioada corespunzătoare a anului 2022.

Tatiana Smeșnaia

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Biroul Naţional de Statistică al RM

688 vizualizări

Data publicării:

22 Mai /2023 07:58

Catalogul tematic

Noutăți

Etichete:

diminuare | reparație | descrestere | construcții

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon