15
02 2022
12135

Prezentarea în adresa SFS a informației despre împrumuturile rambursate

În ce cazuri întreprinderile urmează să prezinte la fisc informaţia despre împrumuturile restituite/rambursate persoanelor fizice în anul 2018?

 

Conform completărilor operate la art.22611 din Codul fiscal, începând cu 1 ianuarie 2018, persoanele care desfășoară activitate de întreprinzător, cu excepția deținătorilor de patente de întreprinzător și a persoanelor fizice care practică activitate independentă, sunt obligate să prezinte Serviciului Fiscal de Stat informația privind împrumuturile contractate de la persoane fizice în perioada anului fiscal și cele rambursate persoanelor fizice.

 

Completările au fost operate prin Legea nr. 288 din 15 decembrie 2017 pentru modificarea și completarea unor acte legislative.
Acest articol este destinat doar pentru utilizatorii abonați

Pentru a vă abona, selectaţi abonamentul:

ELECTRONIC

1299 lei

CLASSIC

1299 lei

PREMIUM

1999 lei

 

4 comentariu

avatar
Buna ziua! Daca fondatorul acorda un imprumut intreprinderii sale (SRL) suma pina la 200000 lei atunci informatia nu se prezinta la fisc?
avatar
Doamna Marina, am studiat toate articolele,dar asa si nu am gasit raspuns concret. Daca fondatorul SRL acorda SRL sau un imprumut fara dobinda de pina la 200mii lei in anul 2020 si tot in acest an SRL intoarce suma integrala inapoi fondatorului prezentam sau nu informatia la fisc? Sa inteleg din cele citite ca totusi nu?
avatar
Stimată doamnă, în articolele expediate Dvs se regăsește link-ul activ la Ordinul SFS nr.427/2018. Acesta, în NOTĂ EXPLICATIVĂ privind modul de completare a anexei nr.11 “Informaţia prezentată de persoanele care desfăşoară activitate de întreprinzător, cu excepţia deţinătorilor de patente de întreprinzător şi a persoanelor ce practică activitate independentă privind contractarea/rambursarea împrumuturilor pe parcursul anului fiscal de către persoanele fizice art.226/11 alin.(5) lit.i) din Codul fiscal” indică expres că: „1. În conformitate cu prevederile art.226/11 din Codul fiscal persoanele care desfăşoară activitate de întreprinzător, cu excepţia deţinătorilor de patente de întreprinzător şi a persoanelor fizice care practică activitate independentă – prezintă informaţia privind împrumuturile contractate de la persoane fizice în perioada anului fiscal şi cele rambursate persoanelor fizice” și „2. Informaţia se va prezenta în cazul dacă contractarea/rambursarea împrumuturilor pe parcursul unui an fiscal, reflectate în documentele de evidenţă contabilă a întreprinderii, depăşeşte cumulativ suma de 200 mii lei. În anexa dată sunt consemnate relaţiile economice referitoare la împrumuturile acordate contribuabilului de către persoane fizice, în baza contractelor încheiate după 1 ianuarie 2018 sau valabile la situaţia din 1 ianuarie 2018.” Astfel, informația urmează a fi prezentată. Zi bună în continuare să aveți.
Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.