20
07 2020
712

Ajutorul unic pensionarilor va fi achitat

La 1 octombrie 2020 va intra în vigoare Hotărârea Guvernului nr. 504, aprobată la 15 iulie curent. Aceasta prevede acordarea suportului financiar unic beneficiarilor de pensii și alocații sociale de stat în cuantum de 700 lei beneficiarilor de toate tipurile de pensii stabilite până la 1 octombrie 2020 ce nu depășesc 3000 de lei lunar, cu condiția că persoanele sunt domiciliate în Republica Moldova. Excepție sunt beneficiarii de alocații pentru îngrijire, însoțire și supraveghere stabilite până la 1 octombrie 2020 conform Legii nr. 499/1999 privind alocațiile sociale de stat pentru unele categorii de cetățeni.
 
Plata suportului financiar unic va fi efectuată de către Casa Națională de Asigurări Sociale prin intermediul prestatorilor de servicii de plată ce asigură achitarea pensiilor și altor alocații sociale de stat. Mijloacele financiare necesare vor fi transferate din bugetul de stat.

 

Documentul mai prevede că sumele nesolicitate de către beneficiari sunt restituite de către prestatorii de servicii de plată pe contul CNAS și vor fi incluse în plată în luna imediat următoare celei de gestiune. Suportului financiar unic se va achită beneficiarilor până la sfârșitul anului 2021.

 

Amintim, Guvernul, prin asumare de răspundere în fața Parlamentului, a aprobat modificări în patru acte legislative, inclusiv în Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2020, fiind majorată suma cheltuielilor cu 469,6 mil. lei, necesară pentru achitarea ajutorului unic pentru circa 660 mii de beneficiari.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.