12
11 2021
216

Certificatul privind sumele TVA nerestituite pentru mărfurile exportate poate fi solicitat la orice subdiviziune a SFS

Din 12 noiembrie 2021 solicitarea de eliberare a Certificatului privind sumele TVA nerestituite pentru mărfurile exportate se depune la orice subdiviziune a Serviciului Fiscal de Stat sau prin intermediul poștei electronice mail@sfs.md. Amintim că, anterior, potrivit Ordinului SFS nr. 131/2017, aceasta era depusă la Direcţia generală administrare fiscală (DGAF) din raza de deservire a contribuabilului, cu excepţia contribuabililor din raza de deservire DGAF Chişinău; la Direcţia generală administrare contribuabili mari, în cazul contribuabililor deserviţi de aceasta; la Direcţia control fiscal postoperaţional din cadrul DGAF Chişinău, în cazul contribuabililor din raza de deservire DGAF Chişinău.

 

Autoritatea fiscală a publicat în MO Ordinul nr.567 din 8 noiembrie 2021 cu privire la modificarea Ordinului Serviciului Siscal de Stat nr.131 din 29 mai 2017 cu privire la aprobarea Certificatului privind sumele TVA nerestituite pentru mărfurile exportate.

 

Documentul stabilește și faptul că Certificatul privind sumele TVA nerestituite pentru mărfurile exportate se aprobă de către şeful/şeful adjunct al Direcţiei generale control post operațional (anterior – Direcţiei generale administrare fiscală din raza de deservire a contribuabilului, red.)), şeful/şeful adjunct al Direcţiei generale administrare contribuabili mari, în funcţie de caz, în termen ce nu va depăşi 3 zile lucrătoare din data depunerii solicitării.

 

Totodată, sunt modificate și Anexele la Ordinul nr.131/2017.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.