22
07 2020
819

CFV21. Consultări publice

În darea de seamă pentru prima perioadă de raportare a anului 2021 se va indica F/1/2021 cu contribuțiile calculate aferente facturilor fiscale eliberate în perioada de la 01 ianuarie – 30 aprilie 2021, inclusiv pentru facturile fiscale eliberate în perioada 01 septembrie - 31 decembrie 2020 și nedeclarate până la data intrării în vigoare a prezentului ordin.
 
Serviciul Fiscal de Stat propune pentru consultări publice proiectul ordinului  despre aprobarea formularului dării de seamă privind calcularea contribuției obligatorii în Fondul Viei și Vinului (FVV) și a Modului de completare și prezentare a dării de seamă CFV21.
 
Documentul are drept scop sistematizarea aspectelor ce țin de formularul aferent Dării de seama în FVV, precum și aspecte privind completarea acesteia. Astfel, proiectul prevede că darea de seamă CFV21 privind calcularea contribuţiei obligatorii în FVV se prezintă utilizând, în mod obligatoriu, metode automatizate de raportare electronică.
 
Totodată, CTIF urmează să asigure înregistrarea Dării de seamă respective în sistemul informaţional al SFS cu înscrierea datelor în contul personal al contribuabilului.
 
Propunerile și obiecțiile asupra proiectului pot fi înaintate în adresa SFS până la 23 iulie, persoana responsabilă fiind Angela Bătrânac, inspector principal, SFS, Direcția generală metodologia impozitelor și taxelor (angela.batrinac@sfs.md, număr de telefon 022 82 33 78).

 

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.