03
12 2021
336

Citațiile SFS: formulare noi și examinarea online

Serviciul Fiscal de Stat a elaborat și propune pentru consultări publice proiectul ordinului cu privire la aprobarea formularelor de citații. La momentul de față sunt utilizate formularele aprobate prin Ordinul nr. 1289/2016 al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat (atât Citaţia privind examinarea cazului de încălcare a legislației (anexa nr.1), cât și cel al Citației la Serviciul Fiscal de Stat (anexa nr.2)).  Potrivit proiectului, la momentul punerii în aplicare a prevederilor noului ordin, actul în vigoare va fi abrogat, însă formularele din cadrul subdiviziunilor structurale ale autorității fiscale vor fi utilizate până la epuizarea stocului.
 

Spre deosebire de formularele actuale, celor noi li se atribuie serie (C – pentru Citaţia privind examinarea cazului de încălcare a legislației și D – pentru Citație)  și număr. În ambele formulare va fi menționată necesitatea deținerii asupra sa a actului de identitate a persoanei citate (după caz, a reprezentantului împuternicit).

 

Totodată, SFS oferă contribuabililor posibilitatea să aleagă posibilitatea de examinare a încălcării în regim online, cu utilizarea sistemelor de comunicare disponibile.

 

Aici recomandăm să examinați articolul Examinarea cazurilor de încălcare a legislației și a contestațiilor la distanță, inclusiv prin aplicația Skype.

 

Autoritatea fiscală preconizează că prevederile ordinului vor fi puse în aplicare din momentul publicării acestuia în MO.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.