13
11 2020
1524

Codul fiscal va prevede deducerea cheltuielilor suportate pentru testarea la COVID-19 a angajaților

Cheltuielile suportate de angajator pentru testarea salariaților în vederea depistării virusului SARS-CoV-2 vor fi recunoscute spre deducere în scopuri fiscale, cu condiția confirmării documentare a acestora, din 1 ianuarie 2020.
 
În Monitorul Oficial de astăzi, 13 noiembrie 2020, este publicată Hotărârea Guvernului nr. 808 pentru aprobarea proiectului de lege cu privire la modificarea unor acte normative, votată de executive în ședința din 5 noiembrie 2020.
 
Proiectul prevede că art. 24 din Codul fiscal, care stabilește deducerea cheltuielilor aferente activităţii de întreprinzător, se completează cu alin. 25, potrivit căruia, se permite deducerea cheltuielilor suportate de angajator pentru testarea salariaților în vederea depistării virusului SARS-CoV-2.
 
Totodată, plățile efectuate pentru testarea salariaților în vederea depistării virusului SARS-CoV-2 vor constitui surse de venituri neimpozabile, în acest sens fiind completat art. 20 din CF (Sursele de venit neimpozabile) cu un pct. z18.
 
Conform proiectului, prin derogare de la prevederile Legii nr. 100/2017 cu privire la actele normative, prevederile se vor pune în aplicare din 1 ianuarie 2020.

În același timp, plățile efectuate de angajator pentru testarea salariaților în vederea depistării virusului SARS-CoV-2 vor fi incluse în categoria drepturilor și veniturilor din care nu se calculează contribuții de asigurări sociale de stat obligatorii, fiind completată în acest sens, anexa nr.3 din Legea privind sistemul public de asigurări sociale. Prevederea va intra în vigoare la data publicării în MO a modificărilor descrise supra, acestea urmând a fi votate în Parlament.

Recomandăm să urmăriți publicația noastră, pentru ca să nu evitați data punerii în aplicare a  prevederilor noi.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.