11
08 2020
828

Dreptul la reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă va putea fi solicitat online

Cererea de reexaminare a pensiei pentru limită de vârstă pentru persoanelor care activează în câmpul muncii după realizarea dreptului la pensie se va depune la organul teritorial de asigurări sociale de la domiciliul asiguratului sau în formă electronică, prin intermediul portalului guvernamental unic al serviciilor publice, al portalului guvernamental al cetățeanului sau al paginii web oficiale a Casei Naţionale de Asigurări Sociale.

 

În Monitorul Oficial din 7 august curent a fost publicată legea nr. 158 din 20.07.2020 pentru modificarea articolului 33 din Legea nr. 156/1998 privind sistemul public de pensii.

 

Astfel, pe lângă modalitatea actuală de depunere a cererii la subdiviziunea teritorială a CNAS, va fi acordată o opțiune suplimentară de a solicita în regim online dreptul la reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă pentru persoanele menționate.

 

Solicitantul, prin depunerea cererii online, va completa datele personale din buletinul de identitate și va confirma consimțământul privind reexaminarea pensiei în baza datelor declarate de angajator în Registrul de stat al evidenței individuale, administrat de CNAS.

 

Această modalitatea nu implică costuri pentru beneficiari.

 

Prevederea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2021.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.