25
10 2021
287

Facilități fiscale pentru încă opt agenți economici

Lista agenților economici – întreprinderi ale industriei ușoare care prestează servicii solicitanților plasării mărfurilor sub regim vamal de perfecționare activă, scutite de TVA, a fost completată cu încă opt agenți economici. În Monitorul Oficial din 22 octombrie curent a fost publicat Ordinul Ministerului Economiei nr. 142 din 18 octombrie 2021 cu privire la aprobarea completărilor ce se operează în anexa la Ordinul nr.66/2010.

 

Lista entităților care vor beneficia de facilități a fost completată în temeiul art. 104 lit. g.) din Codul fiscal, potrivit căruia se scutesc de TVA cu drept de deducere serviciile prestate de întreprinderile industriei uşoare pe teritoriul Republicii Moldova agenţilor economici care plasează mărfurile sub regimul vamal de perfecţionare activă, în cadrul contractelor de prelucrare în regimul vamal de perfecţionare activă.

 

Astfel, în lista respectivă sunt incluse 1098 întreprinderi. Amintim că tipul serviciilor, precum și modul de administrare a serviciilor se stabilește de Guvern, iar lista agenților economici se aprobă de Ministerul Economiei.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.