Știri

HoReCa: pe perioada stării de urgență TVA va constitui 6%

Parlamentul a aprobat în ședința de astăzi, 23 aprilie, în două lecturi, un proiect de lege cu privire la impozitarea specială, pe perioada stării de urgență și a stării de urgență în sănătate publică, a serviciilor realizate în cadrul activităților atribuite la secțiunea I a Clasificației activităților din economia Moldovei.
 
Astfel, prin derogare de la prevederile Codului fiscal, pentru produsele alimentare sau băuturi, cu excepția celor alcoolice, preparate/nepreparate, pentru consumul uman, însoțite de servicii conexe care să le permită consumul imediat, realizate în cadrul activităților care se atribuie la secțiunea I din CAEM, la serviciile de cazare (hotel, motel, vilă turistică, pensiune etc.) va fi aplicată reducerea cu 50% de la cota standard stabilită, până la 6%, a cotei TVA.

 

Urmare a restricțiilor impuse în contextul stării de urgență, în special în domeniul HoReCa, prestatorii de servicii au suferit pierderi financiare enorme, ce s-au reflectat inclusiv în reducerea salariilor sau a locurilor de muncă. În acest condiții se impune instituirea unui regim special de impozitare pentru agenții economici din acest sector, ce prevede diminuarea cotei TVA, se menționează în nota proiectului.

După publicarea în Monitorul Oficial vom reveni cu detalii.

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Parlamentul Republicii Moldova

3000 vizualizări

Data publicării:

23 Aprilie /2021 15:31

Domeniu:

T.V.A. | Noutăți

Etichete:

TVA | reducere | horeca | monitorul.fisc.md

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon