22
11 2021
138

Încă 6 întreprinderi ale industriei ușoare vor beneficia de facilități fiscale

Lista agenților economici-întreprinderi ale industriei ușoare care prestează servicii pe teritoriul Republicii Moldova solicitanților plasării mărfurilor sub regim vamal de perfecționare activă scutite de TVA cu drept de deducere a fost completată cu încă 6 entități.
 
Ordinul  nr. 150 din 17 noiembrie 2021 al Ministerului Economiei privind aprobarea completărilor la Ordinul nr. 66/2010 prin care a fost aprobată Lista respectivă, a fost publicat în Monitorul Oficial din 19 noiembrie curent.
 

Astfel, de facilitățile fiscale și vamale respective beneficiază deja 1104 întreprinderi.

 

Facilitățile se acordă în conformitate cu prevederile art. 104 din Codul fiscal, ce reglementează livrările scutite de TVA cu drept de deducere. În conformitate cu pct. (g) din acest articol, se scutesc de TVA cu drept de deducere serviciile prestate de întreprinderile industriei uşoare pe teritoriul RM agenţilor economici care plasează mărfurile sub regimul vamal de perfecţionare activă, în cadrul contractelor de prelucrare în regimul vamal de perfecţionare activă. Tipul serviciilor, precum şi modul de administrare a acestora se stabilește de Guvern, iar lista agenţilor economici se aprobă de Ministerul Economiei.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.