15
06 2021
494

Regulamentul privind evidența plătitorilor la BASS, modificat

Persoanele juridice şi întreprinzătorii individuali înregistrați conform punctului 6 se pot informa despre luarea la evidenţă ca plătitori prin accesarea serviciului „Află numărul CNAS al plătitorului” la compartimentul „Agent economic” prin accesarea butonului „ Extrage numărul” de pe pagina oficială www.cnas.md.
 
Casa Națională de Asigurări Sociale anunță contribuabilii despre modificarea prevederilor Regulamentului privind evidența plătitorilor la bugetul asigurărilor sociale de stat. Potrivit informației oferite de CNAS, documentul a fost completat prin Ordinul CNAS nr. 141-A din 9 iunie 2021 și este publicat pe portalul autorității.

 

Printre noile prevederi ale Regulamentului se regăsește constatarea că persoanele atrase la răspundere subsidiară se înregistrează în baza dispozitivul hotărârii instanţei de judecată de încetare a procedurii falimentului prin care a fost dispusă trecerea obligaţiilor debitorului care se radiază din registrul de stat la persoanele atrase la răspundere subsidiară.

 

Totodată, este inclusă noțiunea de anulare a înregistrării din Registrul de evidenţă a plătitorilor computerizat a persoanelor juridice şi întreprinzătorilor individuali, supuşi înregistrării de stat, conform prevederilor Legii privind înregistrarea de stat a persoanelor juridice şi întreprinzătorii individuali nr.220-XVI din 19 octombrie 2007, care se efectuează în mod automatizat, în baza informaţiei electronice primite din Registrul de stat administrat de I.P. „Agenţia Servicii Publice”.

 

Toate modificările și completările la Regulament pot fi consultate aici .

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.