10
09 2021
10272

Sectorul bugetar. Astăzi au intrat în vigoare două Ordine ale Ministerului Finanțelor

Ministerul Finanțelor a publicat în Monitorul Oficial de astăzi, 10 septembrie 2021, Ordinul nr. 75 din 1 iunie curent cu privire la modificarea și completarea Normelor metodologice privind executarea de casă a bugetelor componente ale bugetului public național și a mijloacelor extrabugetare prin sistemul trezorerial al Ministerului Finanțelor, aprobate prin Ordinul MF nr. 215/2015.

 

Potrivit documentului, sintagma „extrasul trezorerial (Forma FD-033) se substituie cu sintagma „extrasul din cont bancar (Forma FD-031), iar cap. V (Raportarea bugetară) a fost completat cu puncte ce vizează activitatea Trezoreriei de Stat și a celor regionale ale Ministerului Finanțelor.

 

Totodată, în anexele la Normele metodologice au fost introduse forma FP-07 și Forma FP-023, iar după Forma FD-037 a fost adăugată Forma FD-037(EB) și au fost excluse formele FP-004/2 și FP-004/3.

 

De asemenea, în Monitorul Oficial a fost publicat și Ordinul MF nr. 76 din 1 iunie curent privind modificarea și completarea Planului de conturi contabile în sistemul bugetar și a Normelor metodologice privind evidența contabilă și raportarea financiară în sistemul bugetar, aprobat prin Ordinul MF nr. 216/2015, scopul acestora fiind organizarea evidenţei contabile în sistemul bugetar, precum şi stabilirea unui mecanism unic de evidenţă contabilă şi raportare financiară pentru autorităţile/instituţiile bugetare.

Ordinele au intrat în vigoare la momentul publicării.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.