Știri

SFS a publicat Lista evaluatorilor pentru anul 2022

Autoritatea fiscală a aprobat prin Ordinul nr.618 din 15 decembrie curent Lista persoanelor cu drept de evaluare a bunurilor sechestrate de către Serviciul Fiscal de Stat pentru anul 2022. Documentul a fost publicat în MO și a intrat în vigoare astăzi, 24 decembrie.
 
Astfel, în conformitate cu licențele și certificatele deținute de evaluatori, în Listă se regăsesc 10 filiale ale Camerei de Comerț și Industrie, SRL „Centrul de Expertiză Independentă” și SRL „ProEstim Imobil” (cu dreptul de evaluare a diferitor categorii de bunuri mobile și imobile), precum și alți cinci agenți economici cu drept de evaluare a bunurilor imobile.

 

Amintim, prin Legea nr.178/2018, din 1 octombrie 2018  în procedura fiscală au fost puse în aplicare norme noi ce țin de evaluarea și comercializarea bunurilor sechestrate de către subdiviziunile SFS pentru asigurarea stingerii restanțelor la bugetul public național. 

 

Potrivit art.203 din Codul fiscal, evaluarea bunurilor sechestrate pentru comercializarea acestora se efectuează de către persoane fizice sau juridice competente din lista aprobată anual de SFS, iar preţul de comercializare trebuie să fie egal sau mai mare decât valoarea de piaţă evaluată şi valoarea contabilă.

Tatiana Smeșnaia

Instituții:

Serviciul Fiscal de Stat | Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

958 vizualizări

Data publicării:

24 Decembrie /2021 09:10

Domeniu:

Administrare fiscală | Noutăți

Etichete:

lista evaluatorilor | anul 2022 | SFS | ordin SFS

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon