22
12 2021
205

Simplificarea procedurii de restituire a drepturilor de import/export plătite în plus

Lista documentelor necesare a fi anexate de plătitorul vamal la cererea de restituire a drepturilor de import sau de export plătite în plus va fi redusă, fiind excluse documentele aferente cesiunii creanței, notificarea privind cesiunea creanței și solicitarea de a efectua stingerea datoriilor față de bugetul public național, contractul de cesiune a creanțelor și actul de verificare în original între plătitorul vamal și creditor, întocmit la ziua depunerii cererii.
 
Guvernul a aprobat în ședința astăzi, 22 decembrie curent, proiectul hotărârii cu privire la modificarea Regulamentului privind restituirea drepturilor de import sau de export plătite în plus, aprobat prin HG nr.879/2014.

 

Potrivit ministrului Finanțelor, Dumitru Budianschi, în caz de necesitate, Serviciul Vamal verifică această informație în sistemele sale informaționale, de aceea nu va mai fi nevoie de prezentat actele menționate.

 

Totodată, se va simplifica și formularul cererii de restituire a drepturilor de import sau export plătite în plus.

 

Proiectul aprobat are ca scop aducerea în concordanță a prevederilor Regulamentului cu prevederile Codului vamal ce prevăd interzicerea stingerii datoriilor creditorilor plătitorului vamal din contul drepturilor de import-export plătite în plus de către plătitorul vamal.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.