04
08 2020
853

Termenul de plată al ajutorului de șomaj, extins

 Termenul de plată al ajutorului de șomaj unic în cuantum de 2775 lei, prevăzut în Legea nr. 69/2020 cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică și de modificare a unor acte normative, se extinde până la 30 noiembrie 2020.

 

În Monitorul Oficial din 1 august curent a fost publicată Hotărârea nr. 591 din 31.07.2020 cu privire la prelungirea termenului de plată a ajutorului de șomaj unic.

 

Reamintim că prin Legea nr. 69/2020 a fost aprobată acordarea unui ajutor de șomaj unic în mărime de 2775 lei, titularilor patentei de întreprinzător și persoanelo fizie subiecți ai impunerii conform cap. 102 și 103 din Codul fiscal, care desfășoară activități în domeniul comerțului și/sau al prestării de servicii în piețele și centrele comerciale, care și-au sistat activitatea în perioada 16 mai – 30 iunie 2020, în conformitate cu hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, proporțional zilelor de sistare în perioada respectivă, cu condiţia că în luna aprilie 2020 nu au realizat venit asigurat.

 

 

Totodată, conform acestei Legi, Guvernul este în drept să decidă extinderea termenelor de aplicare a normelor incluse în art. III din document.

 

 

Decizia de prelungire este luată, inclusiv în contextul adresărilor multiple din partea beneficiarilor de ajutor de șomaj, precum și din partea Serviciului Fiscal de Stat.

 

Ajutorul de șomaj se achită de către Casa Națională de Asigurări Sociale, prin intermediul prestatorilor de servicii de plată, iar în cazul în care beneficiarul nu a desemnat prestatorul, plata se transferă la oficiul postal.

 

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.