04
03 2021
343

UNIF21: formularul va fi actualizat

Serviciul Fiscal de Stat propune spre consultare publică proiectul Ordinului de modificare al Ordinului nr.370 din 24 iulie 2020 cu privire la aprobarea formularului UNIF21 – Dare de seamă fiscală unificată și a Modului de completare a acesteia.
 
Astfel, este propusă excluderea coloniței nr. 8 din anexa nr.2 la tabelul nr.1, în care se indică suma scutirilor pentru soție/soț, pentru aducerea în concordanță cu noile prevederi ale legislației fiscale. De asemenea, această modificare va fi operată și în tabelul nr.3 (col.15), ce conține Informaţia privind plăţile salariale şi alte plăţi efectuate de către angajator în folosul angajaţilor, precum şi privind plăţile achitate rezidenţilor din sursele de venit, altele decât salariul, şi impozitul pe venit reţinut din aceste plăţi.

 

În același timp, din tabelul nr.6 (Sumele impozitelor și taxelor locale repartizate pe subdiviziuni),  se propune excluderea pct.2, în care se indică codul subdiviziunii, iar în tabelul nr. 7 – eliminarea coloniței nr.6, în care se indică suma reducerilor acordate la achitarea impozitelor pe proprietate până la 30 iunie a anului gestionar.

 

Totodată, se propun modificări la Modul de completare a Dării de seamă fiscale unificate (UNIF21), una dintre care este substituirea sintagmei „codul subdiviziunii” cu „codul localității subdiviziunii”.

 

Se preconizează ca prevederile proiectului de ordin vor fi puse în aplicare începând cu perioada fiscală 2021.

 

Propunerile și sugestiile asupra proiectului pot fi transmise pe adresa irma.zurabisvili@sfs.md până la data de 5 martie curent.

 

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.