11
04 2022
617

Utilizarea obligatorie a e-Factura. Categoriile contribuabililor vor fi extinse

Agenții economici care în ultimele 6 luni au fost monitorizați prin prisma postului fiscal și la momentul selectării, posturile fiscale nu mai funcționează, precum și cei ai căror fondator/conducător, pe parcursul a 12 luni anterioare momentului selectării, a deținut funcții de fondator/conducător la contribuabilii care a fost inițiată procedura de insolvabilitate, pot fi obligați să utilizeze factura fiscală electronică (e-factura).
 
Serviciul Fiscal de Stat propune pentru consultări publice proiectul ordinului cu privire la modificarea și completarea Instrucțiunii privind modul de determinare și aprobare a listei agenților economici obligați de a utiliza factura fiscală electronică (e-factura) (Instrucțiune), aprobată prin Ordinul SFS nr. 645/2018.  Documentul prevede suplinirea pct. 2 din Instrucțiune ce stabilește criteriile de selectare a agenților economici obligați de a utiliza e-factura cu două categorii noi.
 
În condițiile aprobării proiectului în lectura propusă, noile reglementări vor intra în vigoare la data publicării ordinului în MO.
 
Propunerile cu privire la îmbunătățirea proiectului sunt acceptate până la 13 aprilie.
 
Amintim, potrivit Instrucțiunii, contribuabilul va fi notificat prin intermediul mesajului remis la poșta electronică despre includerea în Listă. În termen de 3 zile calendaristice din data aprobării și publicării Listei, contribuabilul este obligat de a utiliza exclusiv doar facturi fiscale electronice pentru tranzacțiile documentate. În cazul în care adresa electronică disponibilă a contribuabilului este incorectă sau inactivă, publicarea ordinului pe pagina oficială a SFS se va considera ca fiind și informarea agentului economic. 
 
La momentul de față în Listă sunt incluse 63 entități.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.