12
10 2021
613

Vânzarea autoturismului vs vânzarea camionului. Aspecte contabile și fiscale

• Formulele contabile întocmite la înstrăinarea autocamionului și autoturismului sunt similare?
 
• Cum urmează a fi reflectată tranzacția în factura fiscală?
 
• De ce aspecte privind aplicarea TVA și a impozitul pe venit din activitatea de întreprinzător urmează să țină cont entitatea în cazul vânzării autoturismului și camionului?

 

Răspunsurile la aceste și alte întrebări le găsiți în ediția din octombrie a revistei „monitorului fiscal FISC.md”. Autoarea noastră, Marina Brihuneț, vine cu analiza modului de contabilizare și reflectare în factura fiscală a înstrăinării autoturismului (obiect scutit de TVA cu drept de deducere) și camionului (obiect impozabil cu TVA) utilizat în activitatea de întreprinzător, la care au fost instalate acumulatoare și anvelope procurate separat.

 

Din articolul „Vânzarea autoturismului vs de vânzarea camionului utilizat în activitatea de întreprinzător pe care au fost instalate acumulatoare și anvelope procurate aparte” veți afla cum sunt calificate anvelopele și acumulatoarele și modul de reflectare a acestora în cazul procurării separate de mijloacele de transport; de decontare la costuri/cheltuieli curente în funcție de parcursul efectiv, de durata de exploatare sau în alt mod stabilit de entitate.

 

Reiterăm că articolul va fi disponibil doar pentru deținătorii unui abonament al P.P. „Monitorul Fiscal FISC.md”.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.