10
01 2019
9771

Forma DSA 18 este substituită de Forma DSA 19

La finele lunii decembrie 2018, unul din angajaţii întreprinderii „A” SRL a depus cerere de acordare a concediului de îngrijire a copilului până la vârsta de 3 ani. Ordinul de acordarea a concediului a fost înregistrat cu data de 31 decembrie şi nu s-a reuşit prezentarea Formei DSA 18. Din ianuarie 2019, pe portalul de raportare electronică a Serviciului Fiscal de Stat nu mai este posibilă prezentarea formei DSA 18. Cum se declară situaţiile de acordare a concediilor de îngrijire a copilului care nu au fost prezentate în termen?

Potrivit prevederilor art. 5 alin. (11) al Legii 489/1999 privind sistemul public de asigurări sociale, angajatorii, indiferent de tipul de proprietate şi de forma juridică de organizare, sunt obligaţi să prezinte, pe suport de hârtie sau utilizând
Acest articol este destinat doar pentru utilizatorii abonați

Pentru a vă abona, selectaţi abonamentul:

Electronic

1299 lei

 

4 comentariu

avatar
Buna ziua! E obligatoriu sa indicam in forma DSA19 persoanele eliberate din functie la momentul concedierii? Si daca da, aceste persoane dublam apoi in IPC? Va multumesc!
avatar
Dna Olga, bună ziua! Chiar acum se redactează un material la acest subiect, pe care îl vom plasa mâine! Vă mulțumim (REVENIM AICI CU LINKUL LA MATERIAL)
avatar
Buna ziua!Ma scuzati, dar nu am gasit raspuns la intrebarea pusa anterior in materialul din link-ul dat.
Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.