14
01 2020
4713

IPC 18: Declararea valorii tichetelor de masă din 1 ianuarie 2020

În contextul în care, prin Legea nr. 122/2019 pentru modificarea unor acte legislative (Legea nr.122) au fost operate și modificări ce se reflectă asupra regimului fiscal al tichetelor de masă și aplicarea acestora provoacă întrebări, venim cu unele explicații, în special privind modul de declarare în tab. nr. 3 din Darea de seamă IPC18 a sumelor contribuțiilor de asigurări sociale şi dacă va fi sau nu modificat formularul IPC18 (pentru reflectarea în acesta a cotribuțiilor aferente valorii tichetelor de masă) după 1 ianuarie 2020.
Acest articol este destinat doar pentru utilizatorii abonați

Pentru a vă abona, selectaţi abonamentul:

ELECTRONIC

1299 lei

CLASSIC

1299 lei

PREMIUM

1999 lei

 

7 comentarii

avatar
Apare intrebarea cu formula matematica?
daca din salariu se opresc contributii atunci la tichete de masa se vor calcula suplimentar...Dispare formula matematica din tabela 3
avatar
Cred ca vom calcula invers. Daca valoare tichetului de masa transferat angajatului e de 45 lei, atunci valoarea impozabila va fi de 47.87 lei, respective 6% va constitui 2.87 lei, iar 18% — 8.62 lei. Ce pareri mai aveti?
avatar
In cazul calculului invers apare alta intrebare: operand cu cifrile la limita spre ex. la valoarea nominala a TME de 55 lei — valoarea impozabila va constitui 58.51 lei, respective 6% — 3.51 lei. Se va permite la deducerea cheltuiala cu TME in suma de 58.51 lei fiind stabilita limita deductibilitatii de 55 lei?
avatar
In acest caz, valoarea deductibila in scopuri fiscale va fi 55 lei, iar diferenta de 3.51 lei va fi considerata facilitate acordata de patron si impozitata cu toate impozitele salariale (contributii de asigurari sociale, prime de asigurare medicala si impozit pe venit.
avatar
Bună ziua, la moment, Casa Națională de Asigurări Sociale elaborează baza legală pentru calcularea valorii deductibile. Ce detalii revenim. Mulțumim!
Comentariu a fost șters
avatar
Bună ziua, după cum am promis, revenim cu materialul elaborat de CNAS — Calcularea contribuţiilor de asigurări sociale aferente tichetelor de masă. Să aveți o zi reușită și mulțumim pentru că ne urmăriți!
Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.