20
04 2022
502

Trimiterile poștale - sursă indirectă de determinare a veniturilor impozabile

Serviciul Fiscal de Stat informează contribuabilii persoane fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător despre obligația de a depune Declarația persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit (Forma CET18). Termenul de depunere a Declarației pentru anul 2021 este 3 mai curent.

 

La determinarea venitului impozabil, Serviciul Fiscal de Stat utilizează mai multe surse de informații, inclusiv surse indirecte. Astfel, furnizorii prezintă anual în adresa autorității fiscale informația privind activitățile sau tranzacțiile efectuate prin sisteme de trimiteri poștale către persoanele fizice.

 

În acest context, Serviciul Fiscal de Stat a examinat informația raportată de către Î.S. „Poșta Moldovei” referitor la persoanele fizice care, în perioada anilor 2020-2021, au primit mijloace bănești în numerar prin intermediul transferurilor poștale  pe teritoriul Republicii Moldova.


Astfel, au fost identificate 225 de persoane fizice care în perioada anului 2020 au beneficiat de transferuri de mijloace bănești în suma totală de 44,09 mil. lei și 420 de persoane fizice care au beneficiat de transferuri de mijloace bănești în suma totală de 90,09 mil. lei în perioada anului 2021. Acești contribuabili au fost notificați prin scrisori despre măsurile de conformare voluntară, inclusiv despre necesitatea declarării veniturilor impozabile obținute în perioada anilor 2020 și 2021.

Serviciul Fiscal de Stat îndeamnă contribuabilii să respecte cerințele cadrului legal-normativ național și să se conformeze voluntar prevederilor legislației.
 

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.