26
03 2019
5308

Verificarea existenței obligației de achitare a impozitului pe venit, în câțiva pași

Serviciul Fiscal de Stat amintește contribuabililor persoane fizice care doresc să-și verifice existența obligației de achitare a impozitului pe venit că o pot face accesând portalul Serviciului guvernamental de plăți electronice MPay sau portalul Serviciilor fiscale electronice (serviciul SIA „Contul curent al contribuabilului” sau SIA „Verificarea obligațiunii fiscale”).

Pentru verificarea plății impozitului pe venit pe portalul Serviciilor fiscale electronice, vom întreprinde următorii pași:

Pasul 1: accesați portalul

Pasul 2: efectuați autentificarea pe portal prin accesarea butonului „Autentificare” Pasul 3: accesați butonul „Autentificare M-Pass”

Pasul 4: selectați modalitatea de autentificare

Pasul 5: accesați serviciul SIA „Contul curent al contribuabilului” sau SIA „Verificarea obligațiunii fiscale”.

Pentru verificarea plății impozitului pe venit pe portalul Serviciului guvernamental de plăți electronice MPay, urmați:

Pasul 1: accesați portalul

Pasul 2: accesați rubrica „Alege serviciul”

Pasul 3: accesați rubrica „Impozitul pe venit”

Pasul 4: completați la secțiunea „Declarație nr./IDNP” IDNP-ul Dvs. personal și introduceți codul de verificare din imagine. Aplicați bifa pentru Termeni și Condiții Pasul 5: accesați butonul „Caută declarație nr./IDNP”

Pasul 6: pe ecran vor apărea datele despre nota de plată, iar Dvs. puteți alege, prin descărcare, nota de plată sau achitarea impozitul on-line.

NOTĂ: Termenul limită pentru depunerea declarației cu privire la impozitul pe venit pentru persoanele fizice este 2 mai 2019.


via | www.sfs.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.