Știri

Proiectul politicii fiscale 2024: persoanele fizice cu venituri până la 720 mii lei vor putea beneficia de scutire personală

Proiectul de lege ce vizează politica fiscală și vamală pentru anul 2024, propus pentru consultări publice de către Ministerul Finanțelor, prevede majorarea plafonului venitului anual impozabil obținut de către persoanele fizice în vederea acordării acestora a dreptului de utilizare a scutirii personale, de la 360 mii lei până la 720 mii lei, cu excepția veniturilor prevăzute la art. 901.

 

Conform notei proiectului, plafonul dat vine drept un element de progresivitate a sistemului existent, contribuind la distribuirea mai echitabilă a resurselor disponibile în societate.

 

Precizăm că la moment, art. 33 din CF prevede că fiecare contribuabil (persoană fizică rezidentă) care are un venit anual impozabil mai mic de 360 mii lei, cu excepţia veniturilor prevăzute la art.901, are dreptul la o scutire personală în sumă de 27000 lei pe an.

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Serviciul Fiscal de Stat | Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova

5262 vizualizări

Data publicării:

23 Mai /2023 07:59

Catalogul tematic

Noutăți

Etichete:

persoane fizice | consultari publice | scutire personala

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon