29
09 2017
680

2. (4.3.17) Care sunt opțiunile disponibile, de depunere a cererii de solicitare a certificatului de acciz, pentru agentul economic care urmează să se înregistreze în calitate de subiect al impunerii cu accize?

Pentru obținerea statutului de plătitor de accize, contribuabilul care preconizează să se ocupe sau care se ocupă cu prelucrarea și/sau fabricarea mărfurilor pasibile impunerii cu accize are două opțiuni de depunere a cererii de solicitare a Certificatului de acciz:
  1. pe suport de hîrtie;
  2. prin intermediul Sistemului Informațional Automatizat „e-Cerere”.
În situația în care solicitantul statutului de plătitor de accize nu este conectat la serviciul electronic „e-Cerere”, cererea se va depune pe suport de hîrtie în adresa Direcției deservire fiscală în raza căreia se deservește, iar funcționarul fiscal din cadrul Direcției deservire fiscală care deține rol atribuit pentru accesarea SIA „e-Cerere”, în mod obligatoriu, urmează să asigure înregistrarea cererii depuse de contribuabil pe suport de hîrtie. Solicitanții statutului de plătitor de accize, conectați la serviciul electronic „e-Cerere”, vor depune cererea de solicitare a certificatului de acciz prin intermediul acestui serviciu.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.