Întrebări și răspunsuri

(31.5.6) Cine are obligația instalării terminalelor de plată fără numerar, începând cu data de 01 ianuarie 2021?

Conform art. 71 pct. 1 din Legea nr.845/1992 cu privire la antreprenoriat şi întreprinderi, agenţii economici (cu excepţia asociaţiilor de economii şi împrumut şi organizaţiilor de creditare nebancară) sunt obligaţi, în termen de până la 1 iulie a anului imediat următor, să instaleze terminale de plată fără numerar ale băncilor comerciale şi/sau societăţilor de plată licenţiate de Banca Naţională a Moldovei şi să asigure posibilitatea de achitare a plăţilor prin intermediul acestora în subdiviziunile (cu excepţia reţelelor de comerţ ambulant) în care, pe parcursul anului calendaristic precedent, veniturile din vânzări cu ridicata şi/sau cu amănuntul şi/sau din prestarea de servicii prin intermediul echipamentelor de casă şi control au depăşit suma de 500 000 de lei. 

        Punctul 2 din același articol stipulează că, prevederile punctului 1 nu se aplică în cazul în care: 

        – în subdiviziunile respective achitarea plăţilor a fost efectuată exclusiv fără numerar, cu excepţia celor efectuate de băncile comerciale; 

        – subdiviziunile respective sunt amplasate în sate (comune), cu excepţia celor aflate în componenţa municipiilor şi a oraşelor.

Instituții:

Serviciul Fiscal de Stat | Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

1873 vizualizări

Data publicării:

19 Ianuarie /2021 07:55

Domeniu:

Administrare fiscală | Legislație fiscală | Obligație fiscală

Etichete:

terminale de plată | obligaţie

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon