21
12 2021
194

Agrobiznes meteo: 24/24

Producătorii agricoli vor putea accesa gratuit prima platformă performantă de meteo în agricultură. Astfel, în scopul dezvoltării și promovării unei agriculturi durabile, au fost create zeci de stații meteo pe teritoriul țării, grație cărora fermierii vor beneficia de date exacte cu privire la:
  • temperatura solului și a aerului;
  • umiditatea solului;
  • nivelul de precipitații;
  • riscul dezvoltării bolilor;
  • riscul dezvoltării dăunătorilor.
 
Platforma poate fi accesată pe meteo.agrobiznes.md și este disponibilă 24/24 tuturor producătorilor agricoli, indiferent de statutul pe care îl au.
 
Agrobiznes Meteo este un proiect inovativ, care crează pentru producătorii din țara noastră, indiferent de zona unde își dezvoltă afacerea, noi oportunități de dezvoltare a agriculturii performante. Digitalizarea sectorului este o prioritate și pentru Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, iată de ce apreciem inițiativa creării de către Agrobiznes a platformei care îi va ajuta pe fermieri să-și adapteze activitățile la condițiile climatice, totodată, să folosească mai rațional toate inputurile. Consider că accesând această platformă, fermierii vor reduce cheltuielile la irigarea și protecția plantelor, având posibilitatea să vizualizeze un set de parametri climatici”, a menționat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Viorel GHERCIU.
 
Platforma reprezintă o oportunitate pentru producătorii agricoli, fiind un instrument ce îi va ajuta să adopte decizii corecte atât pentru businessul personal, cât și pentru mediul înconjurător.
 
„Incontestabil, această platformă este utilă și din punct de vedere a costurilor de producere și impactul asupra mediului, deoarece, având acces la date precise, fermierii vor putea acționa în funcție de necesități, evitând deciziile pripite: nu vor efectua lucrări care nu au efectul așteptat (fie că se irigă atunci când nu este momentul potrivit sau încep lucrările de protecție contra bolilor și dăunătorilor când nu este încă necesar). Producătorii au nevoie de un asemenea serviciu ce îi va ajuta să obțină informațiile necesare 24/24 de ore, pentru o mai bună desfășurare a activității agricole”, a menționat oficialul.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.