Știri

SFS a aprobat noi formulare de citații

În Monitorul Oficial de astăzi, 2 mai curent, a fost publicat Ordinul Serviciului Fiscal de Stat nr. 196 din 26 aprilie 2024 cu privire la aprobarea formularelor de citații, prin care au fost aprobate:

  • Formularul citației privind examinarea cazului de încălcare a legislației;
  • Formularul citației Serviciului Fiscal de Stat.

 

Citațiile privind examinarea cazului de încălcare a legislației și citațiile la Serviciul Fiscal de Stat se comunică/expediază persoanei citate prin poștă cu scrisoare recomandată și cu aviz de primite sau prin orice alt mijloc care să asigure confirmarea primirii lor sau se înmânează personal destinatarului sau altor persoane. În cazul absenţei destinatarului persoană fizică, documentele menţionate se înmânează unui membru adult al familiei lui, rudelor, afinilor acestuia sau unei persoane care locuieşte cu destinatarul, pentru a fi transmise acestuia, conform art. 1291 alin.2 din Codul fiscal. Persoana care a primit documentele este responsabilă de transmiterea sau de comunicarea lor neîntârziată destinatarului şi răspunde pentru prejudiciile cauzate prin necomunicarea sau prin comunicarea tardivă a actelor. Documentul se consideră înmânat destinatarului la data indicată în avizul de primire. În același timp, pentru ceilalți contribuabili, citația se va expedia prin intermediul Mesageriei din Cabinetul personal al contribuabilului de pe portalul Serviciului Fiscal de Stat. Un exemplar al citației se va anexa la dosarul administrativ.

 

Ordinul publicat mai prevede că subdiviziunile din cadrul SFS, în procesul activității, vor utiliza formulare de citații conform modelului aprobat prin Ordinul SFS nr. 636/2021, până la epuizarea stocului disponibil, Ordinul respectiv urmând a fi abrogat.

 

Ordinul nr.196/2024 prin care au fost aprobate noile formulare de citații a intrat în vigoare la data publicării.

 

 

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Serviciul Fiscal de Stat

951 vizualizări

Data publicării:

02 Mai /2024 09:07

Catalogul tematic

Administrare fiscală | Noutăți fiscale

Etichete:

administare fiscala | Noutati fiscale | persoana fizică | citatie

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon