22
07 2020
1067

Confirmarea veniturilor obținute și obligațiilor fiscale achitate va fi modificată

Formularul confirmării eliberate de către Serviciul Fiscal de Stat ce atestă că un cetățean al Republicii Moldova, conform datelor din Sistemul Informațional al SFS, la situația de la o anumită dată a obținut venituri și i-au fost reținute obligații fiscale aferente acestor venituri va fi modificat.
 
Serviciul Fiscal de Stat a înaintat pentru consultări publice proiectul ordinului cu privire la modificarea Ordinului SFS  nr. 82 din 27 februarie 2019 cu privire la eliberarea confirmării  veniturilor  obținute și obligațiilor fiscale reținute/achitate din venitul  obținut în Republica Moldova de cetățenii Republicii Moldova  pentru a fi prezentată organelor abilitate (Ordinul SFS nr. 82/2019).  Astfel, sintagma ,,Mențiune: Pensiile, ajutoarele și alte venituri neimpozabile nu sunt incluse în prezenta confirmare” va fi exclusă.
 
Amintim, art.20 din Codul fiscal stabilește veniturile neimpozabile, printre acestea fiind prevăzute și tipurile de venituri indicate supra.
 
Propunerile și obiecțiile la proiect pot fi înaintate până la 24 iulie. Se mai stabilește că Ordinul va intra în vigoare la data semnării și urmează a fi publicat în „Monitorul Oficial al Republicii Moldova”.  

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.