22
03 2019
3919

Lista agenților economici obligați să utilizeze e-Factura

În Monitorul Oficial din 22 martie curent a fost publicat Ordinul Serviciului Fiscal de Stat nr. 124 din 15.03.2019 cu privire la aprobarea listei agenților economici obligați de a utiliza factura fiscală electronică (e-factura).

Reamintim că, conform prevederilor art.117 alin.(11 ) din Codul fiscal, începând cu 1 ianuarie 2018, subiecţii impozabili incluşi în lista privind utilizarea obligatorie a facturii fiscale electronice, aprobată de SFS, la efectuarea livrării impozabile pe teritoriul ţării, sunt obligaţi să prezinte cumpărătorului pentru livrarea în cauză factura fiscală electronică.

Agenții au fost selectați în baza criteriilor de selectare prevăzute în Instrucțiunea privind modul de determinare și aprobare a listei contribuabililor obligați de a utiliza factura fiscală electronică, aprobate prin Ordinul SFS, nr. 645 din 30.11.2018.
Astfel, în listă sunt incluși următorii 20 de agenți economici:

1. Cotovschii Ion I.I
2. Prolific-Prim SRL
3. Speranța-Agro SRL
4. S.C Zumrut-Grup SRL
5. I.M Alrizoo SRL
6. S.C Stiltel Grup SRL
7. S.C. Alexandru-SLV SRL
8. S.C Megastoc-Prim SRL
9. S.C. Ucak-Lux SRL
10. Staci Grup SRL
11. Vegetales prod SRL
12. Linasoff SRL
13. Plesacom SRL
14. C.I Grape Line
15. Sud-Terra SRL
16. Smena MP SRL
17. Technopower SRL
18. S.C Marixandra SRL
19. Neaos SRL
20. Altcomprim-Grup SRL.

Lista dată poate fi completată şi modificată.

Potrivit Instrucțiunii, contribuabilul va fi notificat prin intermediul mesajului remis la poşta electronică despre includerea în Listă. În termen de 3 zile calendaristice din data aprobării şi publicării Listei, contribuabilul este obligat de a utiliza exclusiv doar facturi fiscale electronice pentru tranzacţiile documentate. În cazul în care adresa electronică disponibilă a contribuabilului este incorectă sau inactivă, publicarea ordinului pe pagina oficială a SFS se va considera ca fiind şi informarea agentului economic.

Ordinul intră în vigoare la 1 aprilie 2019.

Vă recomandăm să vizualizați și consecinţele neutilizării e-Facturii pentru cumpărător.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.