10
12 2020
341

TAMP: programe de susținere a activității de întreprinzător

Extinderea obiectivelor inițiale ale Proiectului de modernizare a administrării fiscale (TAMP) axate pe îmbunătățirea colectării veniturilor, serviciilor prestate contribuabililor și conformării fiscale sunt scopurile Legii nr. 207 din 26 noiembrie 2020 pentru ratificarea Amendamentului nr. 2 la Acordul de finanțare dintre RM şi Asociația Internațională pentru Dezvoltare și a Amendamentului nr. 2 la Acordul de împrumut dintre RM şi Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Documentul a fost publicat Monitorul Oficial din 8 decembrie curent.
 
Amendamentele vin în sprijinul Guvernului țării noastre în implementarea măsurilor de suport pentru mediul de afaceri, inclusiv în vederea menținerii nivelului de ocupare a forței de muncă în contextul COVID-19. În acest sens, restructurarea componentelor proiectului va contribui la implementarea celor două programe de susținere a activității de întreprinzător:
  • Mecansimul de subvenționare a plăților salariale și
  • Programul de rambursare a TVA.
 
Astfel, Amendamentele propuse au ca scop includerea unei noi componente de finanțare – Menținerea nivelului ocupării forței de muncă și a afacerilor în contextul pandemiei COVID-19.
 
Acordul de finanțare prevede contractarea unui împrumut în sumă de 5 300 000,0 DST, iar Acordul de împrumut prevede contractarea unui împrumut în sumă de $12 580 000,00. Bugetul total al proiectului și aranjamanetele de management financiar rămân neschimbate, fiind replanificată suma de $15 mil. pentru finanțarea bazată pe rezultate conform componentei noi incluse în proiect.
 
Reamintim, Acordul de finanțare și Acordul de împrumut au fost semnate în 2016 și au ca scop acordarea suportului programului de reformă al Guvernului RM prin finanțarea Programului de modernizare a administrării fiscale.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.