02
04 2021
720

SFS reamintește despre obligativitatea de a trece ceasurile echipamentelor de casă și de control la ora de vară

Serviciul Fiscal de Stat informează despre obligativitatea trecerii ceasurilor echipamentelor de casă și de control cu memorie fiscală/imprimantelor fiscale la ora de vară până la 20 aprilie curent.

Trecerea ceasurilor MCC/IF la ora de vară/iarnă să efectuează în conformitate cu instrucțiunile de exploatare a MCC/IF. Pe pagina de Youtube a Serviciului Fiscal de Stat sunt plasate ghiduri video cu privire la trecerea ceasurilor MCC/IF la ora de vară/iarnă.

În acest context, menționăm că una din cerințele în care MCC/IF se consideră în stare bună de funcționare este dacă MCC/IF imprimă pe documente data calendaristică curentă şi timpul cu deviere maximă de 15 minute de la timpul real (excepţie făcând devierea cu o oră în perioada de trecere de la ora de vară/iarnă la ora de iarnă/vară, care nu va depăşi data de 20 noiembrie/aprilie a anului în curs).

Totodată, Serviciul Fiscal de Stat informează că, în conformitate cu articolul 2931 „Încălcarea regulilor de exploatare a mașinilor de casă și control”, alineatul (1) din Codul contravențional, exploatarea mașinilor de casă și de control fără memorie fiscală, defectate, nesigilate/neînregistrate de/la Serviciul Fiscal de Stat sau în lipsa contractului valid de asistență tehnică cu prestatorul autorizat se sancționează cu amendă de la 18 la 30 de unități convenționale aplicată persoanei cu funcție de răspundere (900 lei – 1500 lei).


via | www.sfs.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.