Contabilitate practică

icon Modul de completare a anexei 1D și 2D din Declarația cu privire la impozitul pe venit pentru perioada fiscală 2018 (continuare)

Capitolul I Capitolul I, partea a II-a Capitolul II Capitolul III Capitolul IV La 21 decembrie 2018 prin HG nr. 1251/2018 au fost efectuate modificări la HG. nr. 289/2007 pentru aprobarea Regulamentului privind evidența și calcularea amortizării mijloacelor fixe în scopuri fiscale, însă ținem să menționăm că, în conformitate cu art. 24 alin. (31) din Legea nr. 1164/1997 pentru punerea în aplicare a titlurilor I și II ale Codului fiscal, pentru perioada fiscală 2018 agenții economici pot alege modul de calcul al amortizării și c...

author icon

Marina Brihuneț

Instituții:

Serviciul Fiscal de Stat | Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

icon Acest articol este destinat doar pentru utilizatorii abonați. Pentru a vă abona selectați abonamentul

Deja sunt abonat
image

Abonament Premium

2 499 MDL

Comandă acum
image

Abonament Electronic

1 599 MDL

Comandă acum
image

Abonament Electronic

799 MDL

Comandă acum

3090 vizualizări

Data publicării:

16 Februarie /2019 08:56

Domeniu:

Impozitul pe venit | Administrare fiscală | Taxele rutiere | Dare de seamă fiscală | Legislație fiscală | Contabilitate

Etichete:

impozit pe venit | perioada fiscală | plafonare | cheltuieli | Contabilitate | servicii | Transport

4 comentarii

C.A. AFEX SERVICE S.R.L.

18 Februarie /2019 09:11

mersi autorului de analize si prezentari informative. Totusi, ce s-a avut in vedere prin urmatoarele: "în cazul în care valoarea mijloacelor fixe care sunt obiectul unui contract de comodat este mai mare decât plafonul stabilit, valoarea acestora se va deduce prin amortizare."?
Cu stima.

icon

Marina Brihuneț

autor

18 Februarie /2019 10:01

icon

C.A. AFEX SERVICE S.R.L.

BUNĂ ZIUA. CA ȘI ÎN CAZUL UNUI CONTRACT DE ARENDĂ, LOCAȚIUNE ETC. CEIA CE DEPĂȘEȘTE VALOAREA DE 6000, PLAFONUL STABILIT DE LEGISTAȚIA FISCALĂ, URMEAZĂ A FI CALCULATĂ AMORTIZAREA CA OBIECT SEPARAT, VALOAREA CARE ESTE MAI MICĂ SE DEDUCE INTEGRAL. CU PROFUND RESPECT.

icon

Marina Brihuneț

autor

18 Februarie /2019 10:06

icon

Marina Brihuneț

SUPLIMENTAR PUTEȚI CONSULTA ARTICOLUL https://monitorul.fisc.md/practice_accounts/contractul-de-comodat-aspecte-fiscale-si-contabile.html

C.A. AFEX SERVICE S.R.L.

18 Februarie /2019 11:09

icon

Marina Brihuneț

suntem convinsi ca cunoasteti f bine situatia despre care faceti concluziile. dar, presupunem o mica distorsionare in prezentare. poate s-a avut in vedere: «in cazul in care valoarea cheltuielilor de reparatie a mijlocului fix care face obiectul unui contract de comodat este mai mare decit plafonul stabilit prin art. 26.1(2) CF RM, valoarea acestor cheltuieli se va deduce prin amortizare»? Se cere insa de mentionat, ca acest «mijloc fix» in scopuri fiscale se recunoaste expres prin norma prevazuta la art. 26.1(3)CF al RM (fara careva trimiteri la bilant, termen, «plafoane»). In acest context consideram, ca conexiunile legate de valoare nu sunt conforme normelor CF. Cu stima.

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon