09
10 2020
1309

Plăți achitate rețelelor de supermarket: reglementări contabile internaționale vs cele naționale, aspecte fiscale

Contractul cu o rețea mare de supermarketuri este deja în sine o realizare pentru furnizor. Însă lupta pentru accesul la cumpărător și atragerea atenției acestuia nu se finalizează cu încheierea unui astfel de contract.

 

În activitatea economică a producătorilor de bunuri din diferite domenii de activitate, inclusiv din ramurile panificației, agriculturii, industriei ușoare etc. entitățile deseori apelează la transferuri de plăți în favoarea distribuitorilor, rețelelor de supermarketuri (denumiți în practică „retaileri de produse”) cu scopul de a accelera procesul de vânzare cu amănuntul a bunurilor lor (vânzărilor retail).

Acest articol este destinat doar pentru utilizatorii abonați

Pentru a vă abona, selectaţi abonamentul:

ELECTRONIC

1299 lei

CLASSIC

1299 lei

PREMIUM

1999 lei

 

5 comentarii

avatar
buna ziua. cit de actuala este problema contabila analizata (cu exemplu concret) in situatia in care: Se interzice comerciantului să solicite facturarea/refacturarea serviciilor şi/sau încasarea de la furnizor a taxelor.(art. 21.1(2) Legea 231/ 2010)? Mersi
avatar
Bună ziua. Am transmis autorului întrebarea DVS și urmează să revenim cu un răspuns. Mulțumim
avatar
Bună ziua. În acest articol autorii nu se referă la aspectele descrise în articolul la care faceți referință din Legea nr. 231/2010 cu privire la comerţul interior. Mulțumim.
avatar
autorii precis au inteles intrebarea noastra? mersi de intelegere
Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.