Întrebări și răspunsuri

24. (28.21.26) Se iau oare în consideraţie la aprecierea proratei valoarea livrărilor ce nu constituie obiect al impunerii cu TVA ?

În conformitate cu prevederile art.102 alin.(4) din Codul fiscal, prorata lunară se aproximează, conform regulilor matematice, pînă la un semn după virgulă și se determină prin aplicarea următorului raport:
  1. la numărător se indică valoarea livrărilor impozabile (fără TVA), cu excepția avansurilor primite, pentru a căror efectuare se utilizează valorile materiale, serviciile în cauză;
  2. la numitor se indică valoarea totală a livrărilor impozabile (fără TVA) și a livrărilor scutite de TVA fără drept de deducere, cu excepția avansurilor primite, pentru a căror efectuare se utilizează valorile materiale, serviciile în cauză.
Astfel, valoarea livrărilor ce nu constituie obiect al impunerii cu TVA nu se iau în considerație la aprecierea proratei. [Modificare în Baza generalizată a practicii fiscale în temeiul Legii pentru modificarea și completarea unor acte legislative nr.288 din 15.12.2017, în vigoare 01.01.2018].

Instituții:

Serviciul Fiscal de Stat | Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

1016 vizualizări

Data publicării:

17 Martie /2018 08:14

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon